Педесет беранских високошколаца стекло је право на стипендију Општине Беране за школску 2017/2018.годину.

Тим поводом, предсједник Општине Беране Драгослав Шћекић уручио је Уговоре о стипендирању студентима и уједно честитао на резултатима које су постигли на досадашњим студијама.

,,Ови резултати само потврђују тезу да Беране за своју будућност не мора да се брине, док сте ви ту. Ви сте синоним за љепоту, младост и памет. Ви сте снага Берана и ви сте они којима врата овог града морају бити широм отворена. Отворена за ваше идеје, знања, подстреке и побједе“- истакао је предсједник Шћекић.

Присутнима се обратио и Горан Киковић, предсједник Скупштине општине Беране:

,,С обзиром на опште сиромаштво,  ове стипендије су скроман додатак породичном буџету, и један вид својеврсног признања, којим може да се поноси не само онај коме је стипендија додијељена, његова породица већ и Општина као друштвена заједница“-истакао је предсједник Скупштине Општине Киковић.

Стипендије Општине Беране ће примати 41 студент основних академских студија и 9 студената постдипломских академских студија.

Свечаности су присуствовали Свето Митровић и Раде Кљајић, потпредсједници општине и Младен Стијовић, секретар Секретаријата за општу управу и друштвене дјелатности, Дубравка Јованчевић, руководилац Службе предсједника, чланови Комисије за додјелу стипендија, одборници, родитељи и представници медија.

Након формалног дијела пријема и потписивања Уговора, уприличен је коктел за студенте и њихове родитеље.