Општина Беране се укључила у први црногорски Телетон на ком ће се прикупити новац за лијечење дјеце обољеле од карцинома. На Телетону ће учествовати готово 100 познатих личности – глумци, пјевачи, спортисти, ТВ лица, као и представници компанија и институција  које дјелују на територији Црне Горе.

РТЦГ, 777, Атлас, Вијести, Пинк и Прва, истовремено ће преносити Телетон на својим каналима РТЦГ, 777, Атлас, Вијести, Пинк и Прва, истовремено ће преносити Телетон на својим каналима.

Они ће се јављати на донаторски број 1511 и разговарати са свима који буду позивали. Разговори су ограничени на два минута, па ће грађани на тај начин донирати по два евра. Осим позивом ка броју 1511, грађани могу донирати 1 евро слањем поруке садржине 5 на 14543.
Иницијативу је покренуло шест телевизија, а организатори поручују да је позив отворен свим медијима.
Број ће у току трајања Телетона бити активан за позиве из фиксне и мобилне мреже Телекома, а биће отворен и за позиве из других мрежа у Црној Гори.
Телеком је обезбиједио хуманитарни број 1511 за потребе првог црногорског Телетона, а позиви се тарифирају по цијени од еуро за сваки започети минут. Телеком не наплаћује провизију, а донаторска линија је ослобођена ПДВ-а.
Осим позивом ка броју 1511, корисници могу дати допринос и слањем поруке садржине 5 на 14543.
„Ову линију, Телеком је раније покренуо у сарадњи са Фондацијом ‘Буди хуман’, за помоћ грађанима Црне Горе којима су потребна средства за лијечење, а која нијесу у могућности остварити кроз редован здраствени систем. Ријеч је о пројекту који је добио подршку у оквиру Телекомове иницијативе ‘За свако добро’ и који је замишљен као платформа за повезивање донатора и грађана којима је помоћ потребна“, саопштили су организатори
Новац којим ће управљати фондација “Буди хуман” не може се уплаћивати на рачуне физичких лица.
Организатори Телетона су саопштили да се у Црној Гори годишње дијагностификује карцином код 15 до 20 дјеце. Дјеци је потребна наша помоћ јер лијечење често није могуће у Црној Гори, али ни у клиникама региона.