Општина Беране обавјештава јавност да је након дугог низа година увећала свој капитал куповином земљишта у насељу Рудеш. Као најповољнији понуђач у поступку Јавне продаје Општина Беране стекла је ново земљиште:,,Ова аквизиција представља значајан корак ка даљем развоју и унапређењу наше општине. Земљиште ће се привести намјени када се у будућем периоду укаже реална потреба. Наставићемо да улажемо у инфраструктуру и пројекте који ће допринијети бољем квалитету живота наших грађана. Захваљујемо се свим учесницима у овом процесу, као и одборницима који су на сједници Скупштине општине подржали наш предлог, и настављамо са преданим радом у циљу даљег напретка Општине Беране”, саопштено је из кабинета предсједника Општине.

Као најповољнији понуђач у процесу јавне продаје D.O.O. ,,Simon voyages- u stečaju“-Беране, Општина Беране је успјешно стекла ново земљиште у укупној површини од 24.523 м2, вриједности за које је понудила новчани износ од 285.101,00 еура, а које ће имати дугорочне користи за локалну инфраструктуру и развој.

Овај корак отвара нове могућности за реализацију различитих пројеката који ће допринијети унапређењу животног стандарда грађана Берана и показује одлучност општинских власти да континуирано раде на побољшању услова живота и стварању повољног амбијента за инвестиције. Очекује се да ће нова имовина бити искоришћена на најбољи могући начин, у складу са потребама и интересима локалне заједнице. Ово је само један у низу корака које Општина Беране предузима у циљу даљег развоја и просперитета града.