„Поводом коментара који се провлаче на друштвеним мрежама, а тичу се сјече дрвећа у улици 29. новембар, обавјештавамо грађане да Општина Беране не само да није дозволила сјечу дрвећа, него је и покушала да је спријечи исто – санкционисањем извршитеља овог дјела“, истиче се, између осталог, у саопштењу које потписује, менаџер Општине Владимир Ђаковић.

Саопштење преносимо у цјелости:

„Поштовани грађани,

С обзиром да су се ових дана на друштвеним мрежама појављују статуси и коментари о сјечи дрвећа које је наводно одобрено од стране Општине Беране у улици 29. новембра и да се у непримјереним коментарима од стране више лица помињу особе које са сјечом овог дрвећа немају никакве везе сматрам да у име локалне управе коју колеге и ја репрезентујемо грађанима треба појаснити о чему се у ствари ради и да  Општина Беране не само да није дозволила сјечу дрвећа, него је и покушала да је спријечи и санкционисала је извршитеље овог дјела. Дакле не ради се ни о каквој малверзацији како се може закључити из злонамјерних коментара.

Поменута парцела на којој је тренутно у фази изградња зграда, била је једна од три урбанистичке парцеле продата од стране Општине Беране предузећу „Техностар“ 25.03.2009. године, Уговор о продаји потписан је од стране директора предузећа Техностар  и тадашњег предсједника општине Беране Вуке Голубовића (уговор бр. 031-553). Интересантна је чињеница да је продаја парцеле извршена само три дана прије ступања на снагу новог Закона о државној имовини, по којем би оваква трансакција била готово немогућа. Ова и оваква продаја је касније била предмет бројних суђења и парница.

Предузеће Техностар врши продају поменуте парцеле садашњим власницима Васу и Владану Рудановићу који су на поменутој парцели почели изградњу стамбене зграде са подземном гаражом.

Како смо добили обавјештење, а и што можете видјети у прилогу, поменуто дрвеће налази се на урбанистичкој парцели у власништву ових лица, а Општина Беране од њих је добила обавјештење да дрвеће омета грађевинске радове и да траже његово уклањање, на шта им је одговорено да то не раде.

И ако смо забранили уклањање стабала инвеститор је приложио писмено образложење и нацрт геометра и извршио уклањање три стабла од тражених пет. Комунална полиција је одмах изашла на терен и изречене су двије казне због сјече стабала под бројем 001.376.024.8 и 001.376.083.2, које се сада налазе на судском одлучивању, а у које се може извршити увид у канцеларијама Комуналне полиције.

Поставља се ипак питање ко је и како продао општинску имовину и како је дозвољено да дрворед стабала буде укњижен на купца. Ово је само једна у низу нелогичности које је општинска власт из периода 2006-2014 оставила као последицу своје неодговорне владавине.

Општина Беране је и сада, као што ће и убудуће бити транспарентна да својим грађанима пружи праве информације на прави начин и грађани јој се могу у сваком тренутку обратити“, стоји у саопштењу за јавност менаџера Општине Владимира Ђаковића.