Општина Беране за школску 2021/2022. годину обезбиједила је бесплатне уџбенике за ђаке Ниже музичке школе. Том приликом ову школску установу посјетили су потредсједник Општине Дарко Стојановић и замјеник секретара Секретаријата за општу управу Младен Стијовић, са сарадницама.  Уџбеници су обезбијеђени за 167 ђака од првог до четвртог разреда.

Потредсједник Дарко Стојановић казао је да се већ трећу годину заредом дружимо са ђацима Ниже музичке школе кроз акцију куповине уџбеника и изразио увјерење да ће се та пракса и убудуће наставити. Општина Беране, наглашава Стојановић,  прва је општина у Црној Гори која је спровела акцију куповине уџбеника за све ђаке основних школа са територије општине, не изузимајући ни Нижу музичку школу. Тако  локалној самоуправи  највећа сатисфакција представља то што су и друге општине преузеле примјер добре праксе, а од ове године и држава Црна Гора,  тако да ће сваком основцу бити олакшано стицање основног образовања, које представља темељ у животу сваког од нас.

Младен Стијовић поздравио је присутне ђаке и професорице, и  истакао да Општина Беране и ове године,  када свједочимо тешкој ситуацији изазваној вирусом Корона, мисли на своје најмлађе. Тако и ове године локална самоуправа није заборавила полазнике и ђаке Музичке школе. Пожелио им је срећан почетак нове школске године са жељом да уче , пјевају и свирају најљепше ноте, казао је Стијовић.

Директорица Музичке школе Милена Зоњић захвалила се Општини Беране на значајној донацији, која представља велику олакшицу и за ђаке и родитеље.  Како је казала, ове године имају 29 првака, док школу тренутно похађа укупно 282 ученика, од којих  47 припада одјељењу у Плаву.

Испред Општине Беране у  посјети овој образовној установи биле су и Ирина Зечевић, шефица ПР Бироа и  Милица Рачић , савјетница у  Секретаријату за општу управу и друштвене дјелатности.