Општина Беране је, у циљу унапређења сточног фонда и у складу са овогодишњим Агробуџетом, посредством Секретаријата за пољопривреду, туризам и водопривреду наставила са подршком развоју пољопривреде, па је у складу са тим реализована набавка и расподјела 200 приплодних јагњица. Аплицирало је укупно 18 пољопривредних произвођача са територије Берана и сви су остварили право на јагњад.

Потпредсједник Општине Беране Дамјан Ћулафић, указао је на значај те активности, исказујући увјерење да ће се у наредним годинама проширити, како би људима који хоће да раде и да се баве сточарством омогућили да лакше дођу до нових грла.

„Средства која опредјељујемо за развој сточарства увећавају се из године у годину. Општина Беране помаже у континуитету пољопривредним произвођачима, обезбјеђивањем донација и субвенција“, рекао је Ћулафић.

Секретар за пољопривреду, туризам и водопривреду, Божо Премовић, истакао је Општина Беране из године у годину ради на побољшању сточног фонда.

„Увјерен је да ће се у наредној години увећати број грла који ће се додијелити и на тај начин додатно помоћи сточарима у Беранама. Ми смо ту да вас подржимо како би увећали број пољопривредних газдинстава на нашој територији“, казао је Премовић.

Секретаријат за пољопривреду Општине Беране недавно је расписао јавни позив за дођелу јагњица, на који се јавило 16 заинтересованих са територије Општине. По завршетку јавног позива, стручна комисија и секретар су обишли све подносиоце захтјева и након тога сачинили бодовну листу и одредили критеријуме бодовања.

Расподјела је реализована на новој сточној пијаци у Беранама.