Општина Беране четврту годину заредом организовала је, у сарадњи са школама, свечаност поводом додјеле награда за око 170 најбољих ученика основних и средњих школа.

Међу награђенима су ђаци генерације, добитници дипломе Луча, затим ученици који су остварили запажене резултате на такмичењима у земљи и иностранству, укључујући и најбоље из Ниже музичке школе у Беранама.

„Својим сте радом, залагањем и постигнутим резултатима дали обавезу да и ове године организујемо дан посвећен вашим успјесима, свечаност посвећену промоцији знања“, казао је у обраћању присутнима предсједник општине Драгослав Шћекић.

„Додјела признања и награда најуспјешнијим ученицима једна је од најбољих ствари коју је Општина Беране могла направити. Наши ученици имају право да буду награђени за знање. Ученици су наш понос“, нагласио је он.

Предсједник Шћекић је истакао да ће локална самоуправа наставити да ради на стварању услова, колико је то у њеној моћи, да се уради  све оно што има сврху бољег образовног процеса.

„Данашњи догађај доказ је да успјеси наших најбољих ученика нису незапажени и да ће и убудуће имати подршку Општине Беране при сваком новом оствареном резултату“, закључио је на крају.

Поред предсједника општине, награде ученицима су уручили предсједник СО Беране Новица Обрадовић, менаџер Дарко Стојановић, секретар за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Зоран Јојић и директорица Полимског музеја Виолета Фолић.

Живко Шекуларац, директор Основне школе „Вук Караџић“, захвалио се у име школских колектива и награђених ученика Општини Беране и предсједнику Шћекићу на већ традиционалном организовању свечаности додјеле награда најбољим ученицима.

Локална управа је за добитнике дипломе Луча 1 из средњих школа, ђаке генерације и ученике који су постигли успјехе на такмичењима, обезбиједила новчане награде и књиге, док су остали добили књиге.

У умјетничком дијелу програма наступио је трио виолина, који чине Марија Недић, Теа Лекић и Амила Ашимовић, под диригентском палицом пофесорице Драгане Поповић, и Ања Боричић, ученица деветог разреда Основне школе „Вукашин Радуновић“ која је освојила прво мјесто на Општинској смотри рецитатора.

Уручењу награда присуствовали су, поред ученика, директори основних и средњих школа са подручја општине, професори и наставници, одборници, директори јавних предузећа и институција и родитељи ученика.

Програм је водила Паола Иритано, ученица Гимназије „Панто Малишић“.