Општина Беране посветила је посебну пажњу унапређењу школске инфраструцтуре на сеоском подручју, доказујући своју преданост бољим условима за ученике. Најновији корак ка том циљу је реновирање школских тоалета у подручном одјељењу „Радомир Митровић“ школе у Будимљи, у сарадњи са Д.О.О. ,,Чантрић” и Д.О.О.,,Десетка“.

Овај значајан пројекат, који је започет током љета, завршен је у року и предао је знатно побољшане услове за све ученике овог  подручног одјељења. Реновирање тоалета укључивало је замјену санитарија, постављање нове керамике и потпуно освјежавање простора. Резултат је чист и функционалан простор који ће допринијети бољем школском искуству за све ученике.

Општински званичници су изразили своје задовољство због успјешног завршетка пројекта и истакли важност улагања у образовање младих генерација.

„Овај пројекат је примјер наше преданости унапређењу школства и стварању бољих услова за нашу децу. Реновирање тоалета је само један корак у низу, јер ћемо наставити са улагањем у наше школе“, истичу из локалне самоуправе.

Директор „Радомир Митровић“ школе, Александар Вујовић, изразио је захвалност Општини  и фирми ,,Десетка“ из Берана на реализацији овог пројекта .

Осим што ће унаприједити хигијенске услове, реновирање тоалета такође има циљ да подстакне одговорно понашање према заједничким ресурсима и очува школску инфраструктуру. Општина Беране планира наставити са сличним пројектима како би обезбиједила да свака школа на сеоском подручју има адекватне услове за свакодневни боравак ученика у школским клупама.

Овај пројекат представља још један корак ка стварању бољих услова за младе генерације у општини Беране.