Предсједник општине Вуко Тодоровић и секретар Секретаријата за пољопривреду Божо Премовић присустовали су јубиларном 90. Међународном пољопривредном сајму, којим је уједно и обиљежено 100 година његовог постојања. Међународни пољопривредни сајам највећа је и најзначајнија смотра аграра у овом дијелу Европе, односно манифестација која окупља заинтересоване актере агробизниса и представнике привредних грана које се наслањају на пољопривреду, како из Србије тако и из свијета.


На Новосадском сајму презентована су најновија техничка и технолошка достигнућа у аграру, примјена науке у пољопривреди, изложбе органске хране, као и оне са ознакама географског поријекла, богаство генофонда, најсавременија пољопривредна механизација, производи и услуге из најудаљенијих крајева свијета. На јубиларном 90. Међународном сајму пољопривреде одржано је Вече шампиона на којем су додијељени шампионски пехари, признања за најбоље у агробизнису, новинарска награда као и Велики шампионски пехар са титулом апсолутног лидера квалитета.


На додјели признања, којој су присуствовали Тодоровић и Премовић, Општина Беране проглашена је као најуспјешнија локална заједница у подстицању агробизниса.


Ресорни секретар Божо Премовић истакао је да је ово признање само једано у низу од признања и да је Општина Беране на правом путу када је ријеч о улагању и развоју пољопривреде на локалном нивоу. Премовић је навео да се Секретаријат неће зауставити на овом нивоу и да ће се Агробуџет повећавати из године у годину а са тим и сам број пољопривредних мјера.


Општина Беране је и ове године организовала посјету пољопривредних инж. из Секретаријата за пољопривреду, туризам и водопривреду као пољопривредних произвођача из Берана Новосадском сајму пољопривреде.