Комисија за расподјелу средстава женском предузетништву Општине Беране посјетила је данас предузетнице са територије Општине, које су сходно Конкурсу за подршку женском предузетништву из 2023.године, добиле одређена новчана средства за нове бизнис идеје и унапређење свог пословања.

,,Подршка женском предузетништву је кључна за стварање инклузивног пословног окружења које промовише разноликост и иновације. Позивом Општине Беране за подршку женском предузетништву омогућавамо  женама приступ ресурсима и финансијској подршци, у циљу јачања њихове улоге у економији и друштву”, казао је потпредсједник Општине Беране Дамјан Ћулафић, који је уједно и предсједник Комисије, и  позвао жене предузетнице да се пријаве на Конкурс за 2024.годину, који је отворен  до 18. априла.

Комисија у саставу, Дамјан Ћулафић,  предсједник  и чланови Ана Дошљак Недић и Ирина Зечевић, током данашњег обиласка,  имали су увид у реализацију бизнис идеје са финансијским извјештајима предузетница, које су на основу Конкурса за 2023.годину добиле бесповратна новчана средства.

Општина Беране у марту мјесецу расписала је Конкурс за подршку женском предузетништву за 2024.годину, којим ће бити расподијељено 20.000 еура, 5.000 еура више него претходне године.

“Позивају се жене које желе да започну вођење сопствених предузећа или сопствене дјелатности, као и које су као физичка лица регистроване кад надлежних органа за обављање привредне дјелатности, односно жене предузетнице и привредна друштва у којима су жене носиоци бизниса (оснивач и истовремено извршни директор или један од оснивача и истовремено извршни директор мора бити жена), (у даљем тексту: предузетнице) са пребивалиштем, односно сједиштем на територији општине Беране да доставе своје пријаве на Конкурс за расподјелу средстава из буџета општине Беране опредјељених за подршку женском предузетништву” стоји у конкурсу.

Минималан износ додијељених средства за једну бизнис идеју не може износити више од 50% од укупног износа предвиђеног Буџетом Општине за подршку женском предузетништву.

Конкурс је отворен до 18.04.2024. године.

Више о конкурсу можете наћи на нашем сајту.