Предсједник Општине Беране Тихомир Богавац и потпредсједник Дарко Стојановић  разговарали су данас са представницима НВО Зелене политике Милетом Радованићем, Нином Милић и Стефаном Вукмановићем. На састанку је договорено партнерство Општине и ове НВО , односно да се беранској Општој Болници обезбиједе одређена новчана средства за куповину нових болничких кревета.

Предсједник Богавац  истакао је да је сарадња локалне управе и невладиног сектора од великог значаја, посебно када је ријеч о пројектима који су од важности за локално становништво и унапређење живота грађана.

Милета Радованић, испред НВО Зелене политике , говорио је о актуелном пројекту који се спроводи у партнерству са Зеленима Данске, у склопу којег је и дошло до сарадње са Општином Беране, односно да се дио финансијских средстава усмјери на локлане потребе становништва.

Према ријечима Нине Милић, НВО Зелене политике регистрована је прошле године у јулу мјесецу и већ спроводи три пројкета.

Директор Опште Болнице  др Милорад Магделинић захвалио је Општини Беране и НВО Зелене политике на намјери да,  у циљу унапређења услова,  донирају средстава за куповину нових кревета за кориснике у овој здравственој установи.

Локална управа годинама уназад обезбјеђује скромне донације здравственим, образовним и другим установама на подручју општине. Тако је недавно, умјесто организовања коктела за запослене Општине поводом новогодишњих празника, донирала симболична средства Средњој медицинској школи ,,Др Бранко Зоговић“, за куповину техничке опреме.