Предсједник Општине Беране Тихомир Богавац састао се данас са предсједником Фудбалског савеза Црне Горе (ФСЦГ) Дејаном Савићевићем и генералним секретаром Момиром Ђурђевцем. Састанку је присуствовало и руководство ФК „Беране“.

На састанку је било ријечи о тренутној фудбалској ситуацији у Беранама и плановима које клуб и Општина Беране, која је на челу ФК „Беране“, имају за наредни период. У фокусу разговора нашла се досадашња успјешна сарадања клуба, Савеза и наше локалне самоуправе која се, прије свега, огледа у заједничким напорима усмјереним ка унапрeђењу фудбалске инфраструктуре у Беранама.

Предсједник Општине Тихомир Богавац исказао је подршку Дејану Савићевићу, иначе почасном грађанину Берана, у кандидатури за предсједника ФСЦГ.

Својим радом у ФСЦГ и доприносом развоју фудбала, те значајних улагања у спортску инфраструктуру у Беранама, као и успјешно реализованих заједничких пројеката Општине Беране и Савеза, уз најављене нове, заслужујете нашу подршку да останете на челу ФСЦГ„, казао је Богавац.

Предсједник ФК „Беране“ Небојша Ђукић нагласио је да је досадашња сарадња коју су клуб и Општина имали са Савезом била изузетно успјешна и најавио подршку предсједнику Савићевићу на предстојећим изборима у Фудбалском савезу.

„Веома нам је драго што смо данас имали прилику да разговарамо са руководством Фудбалског савеза Црне Горе, сумирамо досадашњу сарадњу и разговарамо о будућности фудбала у нашем граду. Досадашњим заједничким напорима, који се прије свега огледају у изградњу трибине и рефлекторског освјетљења, успјели смо да значајно унаприједимо инфраструктуру, добили стадион којим се сви можемо поносити и који ће бити центар окупљања младих фудбалера из Берана и у будућности. Наравно, постоји простор за даља унапријеђења самог стадиона али и осталих садржаја који се користе за бављење фудбалом и сигурни смо да ћемо заједничким снагама направити још боље резултате у времену које је пред нама.

Након свих улагања у фудбалску инфраструктуру у Беранама, стицања статуса почасног грађанина нашег града и изузетне сарадње у претходном периоду ФК „Беране“ ће, како је већ и раније најављено, подржати Дејана Савићевића на изборима за предсједника Фудбалског савеза Црне Горе. Сигурни смо да ће и у наредном периоду сарадња са Фудбалским савезом и предсједником Савићевићем на челу наш клуб и наша Општина имати изузетну и плодоносну сарадњу“, истакао је предсједник ФК „Беране“ Небојша Ђукић.

Предсједник ФСЦГ Дејан Савићевић је казао му је веома драго што је данас имао прилику да разговарам са предсједником Општине Беране и представницима ФК „Беране“ о актуелним фудбалским темама у Беранама.

Сарадња коју смо остварили претходних година је за примјер и на понос свих нас, у то сам апсолутно увјерен. Унаприједили смо инфраструктуру, поправили комплетан фудбалски амбијент и створили адекватне услове за бављење фудбалом. Наставићемо сарадњу са фудбалским клубом и Општином Беране, заједно ћемо радити на новим пројектима и комплетну фудбалску ситуацију у овом граду подићи на још већи ниво. На крају искористићу прилику да се захвалим предсједнику Општине Тихомиру Богавцу на пријему и пријатном разговору, као и Фудбалском клубу „Беране“ на указаној подршци уочи предсједничких избора у Фудбалском савезу Црне Горе„, рекао је Савићевић.