У Општини Беране одржана је конститутивна сједница Привредног савјета Општине Беране, којој су присуствовали представници привредних друштава и предузетници. Присутне су поздравили предсједник општине Вуко Тодоровић и потпредсједник Дамјан Ћулафић.

Предсједник Тодоровић у свом обраћању говорио је о намјери Општине Беране да оформи Привредни савјет који ће допринијети стварању повољнијег амбијента за улагање и бављење бизнисом, ради динамичнијег економског  развоја општине Беране и отварања нових радних мјеста. Због свега наведеног, какао је казао, ријеч и сугестија беранских привредника је кључна.

Потпредсједник Ћулафић говорио је детаљније о формирању овог консултативног тијела Општине Беране, које може дати конкретне предлоге приликом израде Стратешког плана развоја општине Беране за период 2024-2031. и Просторно- урбанистичког плана општине Беране.

О важним инфраструктурним пројектима, који ће се реализовати у будућем периоду, кроз презентацију говорила је главни градски архитекта Соња Симеуновић Вуковић. Она је, испред Секретарија за уређење и планирање простора, позвале присутне да узму активно учешће на јавним расправама које се односе на предлог Просторно- урбанистичког плана општине Беране.

Секретарка за привреду, развој и инвестиције Маја Ђуришић упознала је присутне са пројектима који су у различитим фазама реализације а који су значајни за укупан развој града.

Своје предлоге, сугестије и своје виђење улоге Савјета изнијели су присутни предузетници и оцијенили ову иницијативу веома значајном.

Састанку су присуствовали и Ана Секулић, савјетница у Служби предсједника, и предузетници/ представници фирми: Васо Рудановић, Рајко Марковић, Саша Богавац, Велимир Бато Ђуришић, Игор Шћекић, Димитрије Драговић, Бобан Лутовац, Марко Шошкић, Лазар Ђуришић, Мило Булатовић, Младен Шћекић и Момо Пешић.