Општина Беране добила је престижну награду на 7. Међународној научној агробизнис конференцији „МАК 2020“ која је одржна од 24. до 26. јануара на Копаонику. Представницима Општине, секретарима за пољопривреду и финансије – Божу Премовићу и Бојану Радошевићу, уручена је повеља за допринос развоју предузетништва, агропривреде, туризма, културе и социјалних услуга.

Општина Беране добила престижну награду за развој предузетништва

Ове године се конференција у хотелу „Гранд“ одржала под слоганом „Како инвестирати у регион и Србију“ са циљем да се на научној основи анализирају и прикажу синергијски резултат науке и праксе, представе савремени трендови и стандарди у области пољопривреде, руралног развоја и туризма у Европској унији, као и њихове импликације на развој пољопривредног сектора, руралних подручја и туризма у Србији и земљама западног Балкана.

Гости и предавачи су били угледне личности из Србије и региона како из политике, тако и из свијета науке и привреде.

Општина Беране добила престижну награду за развој предузетништва

Учешће на тродневној конференцији у хотелу „Гранд“ узела је и делегација Општине Беране у саставу Божо Премовић, секретар за пољопривреду, туризам и водопривреду; Бојан Радошевић, секретар за финансије и економски развој и Милутин Мићовић, помоћник у Секретаријату за пољопривреду.

По препоруци и предлогу покровитеља и организатора, а подржано од чланова почасног, научног и организационог одбора „МАК 2020“, као и по оцјени стручног жирија, Општина Беране је добила престижну награду која се додјељује на овој конференцији за допринос развоју предузетништва, агроприввреде, туризма, културе и социјалних услуга.

Општина Беране добила престижну награду за развој предузетништва

„Општина Беране је добила повељу „Долина краљева, векова и јоргована“. Ова награда услиједила је након успјешне организације и реализације првог Међународног сајма пољопривреде, прехране и домаће радиности -Беране 2019, који је одржан 5. и 6. новембра у нашем граду“, казао је секретар Премовић и додао да се награда додјељује у циљу афирмације најистакнутијих компанија, институција, удружења, појединаца и медија.

Неки од лауреата и добитника у претходним годинама ове престижне награде били су познати и угледни привредници и научници, преседници привредних комора у региону, познати брендови из више држава Западног Балкана, удружења предузетника, стручне школе и универзитети.

Општина Беране добила престижну награду за развој предузетништва

„Специфичност награде у томе што је наша општина предложена од стране организатора на основу постављених критеријума: професионалност на послу, пословни резултати и етичност у пословању“, рекао је секретар Радошевић.

Општина Беране добила престижну награду за развој предузетништва

Поменута награда је регионалног карактера, а смболизује мудрост, љубав, амбицију, наду и вјечност.