Поводом друге фазе ReLOaD 2 програма потпредсједник Општине  Дарко Стојановић са сарадницима одржао је радни састанак са представнцима УНДП-а Џенаном Шћекић и Тамаром Чиргић, на којем су прецизирани будући кораци и фазе реализације активности на пројекту.  Носиоци активности испред Општине Беране су Секретаријат за инвестиције и пројекте и Секретаријат за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО.

Друга фази реализације програма биће усмјерена на побољшање положаја младих на локалном нивоу, кроз јачање партиципативног развоја политика младих и заједничког дјеловања са локалним управама у том правцу.

Активности програма реализоваће се у пет кластера у Црној Гори , а крајњи циљ је јачање капацитета локалних самоуправа одабраних за учешће у ReLOaD 2 програму.

Укупна вриједност овог програма је око 15 милина USD, а финансира га Европска унија из Инструмената за претприступну помоћ тј. Програм подршке за цивилно друштво у износу од 11.5 милиона, док ће остатак суфинансирати  UNDP канцеларије које дјелују у земљама Западног Балкана и партнерске JLS ( јединице локалне самоуправе).

У оквиру дјела ReLOaDa 2 програма који се спроводи у Црној Гори, пет одабраних кластера јединица локалне самоуправе имаће на располагању 170.000 еура за грантове за НВО из средстава ЕУ, од тога дио за НВО апликанте који су тек основани или раде са циљном групом младих. Дио средстава од 34.000 еура ће  додатно финансирати општине Беране и Андријевица.

Састанку су присуствовали секретар Секретаријата за спорт, културу, омладину и сардњу са НВО  Дамјан Ћулафић, помоћница секретара Секретаријата за инвестиције и пројекте Маја Пешић, и савјетнице Данка Голубовић и  Рада Барјактаровић.