Дива српске и југословенске кинематографије, почасна грађанка Берана, Милена Дравић сахрањена је у петак у Алеји заслужних грађана у Београду.

3964232865bc9ebbd4df20892116197_v4_big

Комеморацији и сахрани присуствовала је и делегација Општине Беране на челу са предсједницима општине и Скупштине, Драгославом Шћекићем и Новицом Обрадовићем. У делегацији су били и руководилац Службе предсједника Дубравка Јованчевић, потпредсједник Скупштине Горан Киковић и одборник у локалном парламенту Богдан Јоксимовић.

Претходно је у Звездара театру одржана комеморација на којој су се уз песму „Милена“, дуги аплауз и сузе, пријатељи и колеге опростили од Милене Дравић.

На истој сцени где је Милени Дравић у децембру прошле године уручена награда „Добричин прстен“ одржана је комеморација на којој су о њеном изузетном опусу, необичној харизми, великој доброти и таленту, аутентичности и љепоти говорили њени пријатељи и колеге.

Seka-Sablic-u

Од Милене су се пригодним ријечима опростили, њена кума и глумица, Јелисавета Сека Саблић, филмски посленик Радослав Зеновић, редитељ Јагош Mарковић, академик Љубомир Симовић, те глумци Аница Добра и Војин Ћетковић, затим Бранка Петрић, редитељ Стефан Арсенијевић, директор Југословенске кинотеке Југослав Пантелић, редитељ Дејан Мијач и директор Звездара тетара, драмски писац и академик Душан Ковачевић.

Међу присутнима били су и Раде Шербеџија, Драган Мићановић, Петар Божовић, Драган Бјелогрлић, српски министар културе и информисања Владан Вукосављевић

4942852165bc9f24e566c5889521158_v4_big

Глумац Воја Брајовић је пред окупљнима у Алеји заслужних грађана прочитао тескт који је о Милени Дравић написао редитељ Душан Макавјев.

Kolona-sahrana

У присуству великог броја колега, пријатеља и поштовалаца, Милена Дравић je сахрањена у Алеји, поред супруга Драгана Николића.

Митрополит Порфирије служио је опело.

Преминула је 14. oктобра у 79. години у Београду, после тешке болести.