Са сједнице Оперативног штаба за контролу имплементација мјера против заразне болести Ковид-19 Општине Беране апелују на грађане да се пријаве за вакцинацију, како би заштитили себе и своје најближе.

„Имунизација је једини начин да допринесемо здравственој заштити. То је веома важно, најприје због живота људи и њиховог здравља. Ако се вакцинишемо готово сви, моћи ћемо да радимо и вратимо се нормалном животу“, саопштено је.

До данас против коронавируса је вакцинисано 2.378 грађана у Спортској хали у Беранама гдје је у току масовна имунизација, док су у Дому здравља „Др Ника Лабовић“ од почетка вакциниције дате 5.254 дозе, саопштено је.

У беранској хали постављено је дванаест пунктова на којима вакцинацију спроводи дванаест љекара и друго медицинско особље, који раде у двије смјене, укључујући и дане викенда„.

Недавно се вакцинисао и предсједник Општине Беране Тихомир Богавац, који и руководи Оперативним штабом, са осталим функционерима локалне самоуправе. Он је том приликом апеловао на грађане да се вакцинишу и тако заштите од вируса, који је, нажалост, однио толико живота, како у Беранама, тако и у Црној Гори, а и широм планете.

„Вакцина је једини начин да се заштитимо“, изјавио је предсједник тада.