Са доласком нове школске године национални пројекат Osnaži.Me, који је покренуо Омладински клуб Беране уз подршку, између осталих, и Општине Беране, сели се у школске клупе и наставља едукацију и оснаживање младих жена на сјеверу Црне Горе.

„Ученице трећег и четвртог разреда из 14 средњих школа у Беранама, Бијелом Пољу, Мојковцу, Колашину, Пљевљима, Плаву и Рожајама ће имати прилику да кроз онлајн радионице професионалне оријентације увиде бројне могућности који им се пружају у развоју њихове каријере“, саопштено је.

Циљ онлајн вршњачке едукације је да се младе жене подстакну и охрабре како би се на прави начин припремиле за наставак свог школовања и професионалне каријере.

„Младе средњошколке ће у раду са тренерима имати прилику да помоћу DISC модела процјене личности одреде која је њихова идеална професија и како да искористе своје вјештине и знања у свом професионалном раду. Након одржаних онлине вршњачких едукација свака ученица ће добити приручник са конкретним примјерима како да направе свој први CV, мотивационо писмо и како правилно да се припреме за интервју за свој први посао“, наводи се у саопштењу.

До сада је у оквиру пројекта Osnaži.Me организовано низ едукативних и информативних активности на сјеверу Црне Горе, са циљем да се младе средњошколке, студенткиње и незапослене младе жене мотивишу и оснаже да препознају своје могућности како би се на најбољи начин развиле у пољу своје каријере.

Национални пројекат Osnaži.Me има за циљ да младим женама на сјеверу Црне Горе омогући прилику да препознају своје вриједности и сопствени потенцијал, кроз сегмент формалне и неформалне едукације, оснажујући их у креирању нових пословних и предузетничких прилика.

Пројекат је покренуо Омладински клуб Беране, под покровитељством Кока – Кола Фондације и уз институционалну подршку Општине Беране, Министарства спорта и младих Републике Црне Горе, Министарства просвјете, Општина Пљевља, Мојковац, Плав, Колашин и Бијело Поље. Више информација о пројекту можете пронаћи на званичном веб сајту, као и на друштвеним мрежама Фејсбук, Инстаграм и Јутјубу.