Данас је у Беранама одржан Олимпијски дан  у организацији Друштва за спортску рекреацију Беране , под покровитељством Општине Беране и сарадњи са Црногорским олимпијским комитетом.

Циљ манифестације је да се најмлађима приближе здрави стилови живота и истакне значај спорта и рекреације за правилан психо-физички развој уочи ОИ у Рио де Жанеиру. Демонстрације спортова су одржане у улици Игумана Мојсија Зечевића и на Стадиону малих спортова.

Најмлађе беранске спортисте, будуће олимпијске наде су поздравили Предраг Марсенић, спортски директор Црногорског олимпијског комитета; Маја Савић, бивша рукометна репрезентативка Црне Горе и освјачица сребрне медаље на ОИ у Лондону 2012 и Зоран Јојић, општински  Секретар за Спорт, културу, младе и НВО.

Грађанима Берана своје вјештине су представили најмлађи спортисти из клубова: Женски кошаркашки клуб „Иванград“, Кошаркашки клуб „Лим“, Орјентиринг клуб „Беране“, атлетски клуб „Лим“, џудо клуб „Беране“, Фудбалски клуб „ Беране “, Омладински фудбалски клуб „ОФК Беране “, Женски рукометни клуб „ Беране 2003“, као и стонотениски клубови „Будим“, „Будимља“ и „Иванград“.

Манифестација је одржана под мотом „Побједници су међу нама“.