Под покровитељством Општине Беране и општинског Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО, а у организацији Друштва за спорт и рекреацију Беране 2016, данас  је по трећи пут у нашем граду обиљежен Међународни олимпијски дан, низом спортских дешавања.

DSC_0425

Општински секретар за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО, Горан Фолић је казао да је разлог што Општина и ресорни секретаријат подржавају обиљежавање Олимпијског дана заједно са Црногорским олимпијским комитетом управо тај што дијелимо исте вриједности као што су здрав начин живота, једнакост, фер плеј и подстицање дјеце за бављење физичком активношћу.

„Као што видимо, највећи број учесника данашње манифестације су управо дјеца, дјеца нашег града. Ако најмлађима укажемо на праве вриједности и научимо их колико је важно бавити се спортом њихова будућност ће бити љепша и боља“, истакао је он и навео да ће локална управа и у наредном периоду увијек подржавати овакаве и сличне пројекте.

DSC_0434

У име Олимпијског комитета Црне Горе учесницима се обратио Предраг Марсенић који је нагласио да ова манифестација има глобални карактер и да се обиљежава у преко 200 држава свијета, констатујући да се Беране на овај начин придружује овој глобалној акцији.

DSC_0441

Својим присуством обиљежавање Олимпијског дана увеличао је и фудбалски репрезентативац Црне Горе, Александар Шћекић који је подвукао да му је изузетна част што је дио ове манифестације која се одржава у његовом родном граду.

“Волио бих да једног дана неко од вас буде учесник Олимпијских игара и да освоји неку медаљу. Неко ће постати фудбалер, неко кошаркаш, а најважније од свега је то да сви будете добри људи”, казао је он.

У манифестацији је учествовало 12 спортских колектива и то АК “Лим”, КК “Лим”, ОКК “Иванград”, ЏК “Беране”, РК “Беране 2003”, Стрељачки савез “Беране”, ЖФК “Цветекс”, ШФ “Национал”, стонотениски клубови “Будим”, “Будимља” и “Иванград” и ЖОК “Иванград 2011”.