У Народној библиотеци „Др Радован Лалић“ у Беранама одржано је књижевно вече поводом завршетка литерарног конкурса на тему „У свему остају трагови“. Право учешћа имали су ученици средњих школа из Берана и Андријевице.

Побједница овогодишњег литерарног конкурса  је Елена Ђукић, ученица Гимназије „Панто Малишић“ из Берана. Због спријечености да присуствује књижевној вечери, у њено име награду је примила  професорка Ирена Ивановић. Другу награду подијелили су Валентина Кубуровић, ученица Гимназије „Панто Малишић“ и Нађа Вучевић из Средње мјешовите школе у Андријевици.  Треће мјесто припало је Николини Делевић, ученици Гимназије „Панто Малишић“.

По мишљењу  жирија у чијем саставу су били Ивана Стијовић, професорка српског језика и књижевности, Велимир Ралевић и Ранка Томовић, чланови колектива библиотеке, на овогодишњем литерарном конкурсу, међу десет најбољих  нашли су се: Мартина Ивановић ( Средња мјешовита школа Андријевица), Исидора Павловић, Марија Бабовић и Андријана Фемић ( ССШ „Вукадин Вукадиновић Беране), Огњен Рачић, Алекса Јаничић и Јован Кнежевић ( Гимназија „Панто Малишић“ Беране).

Организатор књижевне вечери којe је уредила и водила Марија Иритано је ЈУ Центар за културу – Народна библиотека „Др Радован Лалић“. Четири најбоља рада биће објављена у новом броју часописа „Токови“ чији је издавач Центар за културу.

Свим учесницима уручене су дипломе,вриједне књиге и чланске карте библиотеке, а за четири најбоља рада, организатор је обезбиједио и новчане награде.