,,Увјерен сам да ћемо и у наредном периоду наставити са подршком и улагањима у сеоским  мјесним заједницама како бисмо обезбиједили дугорочну егзистенцију, као одговор на кризу коју сви осјећамо. Усудићу се рећи да се надам препороду села, и повратку у напуштене куће”-казао је на отварању манифестације ,,Дани жетве на Полици” предсједник Општине Беране Вуко Тодоровић.

Рекордан број пољопривредних произвођача са подручја беранске општине изложио је своје производе на манифестацији под називом Дани жетве која је приређена на Полици.

Како су казали из локалне самоуправе, циљ манифестације је да се сачува традиција и његује оно што су наши преци оставили нама, а ми треба да предамо новим покољењима.

,, Полица је одувијек била наша највећа житница, овом манифестацијом за коју вјерујем да ће постати традиционална, желимо јој придати значај који заслужује.

Увјерен сам да ћемо и у наредном периоду наставити са подршком и улагањима у сеоским  мјесним заједницама како бисмо обезбиједили дугорочну егзистенцију, као одговор на кризу коју сви осјећамо”, ријечи су Тодоровића.

Изабран је најбољи пољопривредни произвођач стрних жита Небојша Шћекић, као и најбоља Поличка погача, коју је спремила Ивана Аковић.

Вриједне домаћице су на овај начин представиле кулинарску традицију беранског краја.

На једном мјесту представљени су бројни пољопривредни производи и домаће радиности домаћица и домаћина са територије општине Беране.

Вриједне награде обезбиједила је Општина Беране, као организатор, односно Секретаријат за пољопривреду, туризам и водопривреду, Секретаријат за културу, омладину и односе са НВО, Туристичка организација Беране и мјесна заједница Полица уз помоћ Министарства пољопривреде.

Велико сеоско подручје Полица некада је важило за најбољу житницу на територији опстине Беране, а ова манифестација је потврдила да се све висе мјештана поличких села враћа попљопривреди као основној дјелатности.

 О важности Поличког краја за развој пољопривредне дјелатности говорили су и генерални директор Директората за пољопривреду Мирослав Цимбаљевић и предсједник Мјесне Заједнице Новак Зекић.

Специјалнe гошћe у културно-умјетничком дијелу програма били  су вокална солисткиња Бранка Зечевић, гуслар Синиша Петрић и КУД ,,Коло”. Програм је водила Горица Ћулафић.