Jавне консултације поводом представљања докумената ,,Акциони план расељавања“ и ,,План управљања животном срединaмa и социјалним питањима“, у склопу пројекта ,,Регулација ријеке Лим на локацији Беране – урбана зона“, одржане су у Општини Беране.

Консултације се реализују у оквиру регионалног Пројекта интегрисаног развоја коридора ријеке Саве и Дрине са циљем да се на предметним локацијама изведе и унаприједи заштита од поплава.

Како је истакнуто овом приликом, јавни конкурс за пријаву извођача за рад на обалоутврди је расписан, а почетак радова се очекује на пролеће 2023. године. Обалоутврда ће се радити у градској зони, на потезу од моста у насељу Талум до градског моста код Хотела Беране. Рок за завршетак радова је 15 мјесеци.

Догађају је присуствовао потпредсједник Општине Беране Дамјан Ћулафић са сараднциима, док су у име Министарства били присутни директор Директората за водопривреду Жељко Фуртула, инжењер на пројекту Зденка Ивановић, представници из компанијe „Е3“, Ирем Силајџић – консултант за социјална питања и животну средину и Владан Дубљевић, менаџер пројекта.