Заједнички састанак одборника СО Беране, представника невладиних организација и грађана  одржан је данас у скупштинској сали Општине Беране, као завршна активност пројекта „Јачање сарадње између локалних самоуправа и грађана“ у организацији Центра за развој невладиних организација (ЦРНВО).

Лидија Кнежевић, координаторка пројекта, казала је да је Општина Беране пружила подршку реализацији овог пројекта за спровођење предвиђених активности у нашој општини.

„Данашњи састанак је имао за циљ јачање одговорности одборника као и утицај грађана на процес доношења одлука. Представљени су сви проблеми на које су  грађани и представници НВО сектора у оквиру раније одржаних тренинга и недавно одржаног форума указали и препознали као кључне проблеме у својој заједници, те су на састанку са одборницима разговарали о могућностима и начину рјешавања истих“, закључила је она.

Овај пројекат је наставак активности које ЦРНВО реализује, уз подршку мисије ОЕБС-а у Црној Гори, у циљу јачања сарадње локалних самоуправа, невладиних организација и грађана кроз усмјеравање њиховог дијалога у процесу управљања на локалном нивоу.