Одбор за међуопштинску и међународну сарадњу Скупштине општине Беране је 02. септембра, 2016. године, одржао сједницу, којом је предсједавао, Југослав Рачић, предсједник Одбора.

Сједници су присуствовала још три члана Одбора, Драгомир Ђукић, Ервин Манџукић и Богдан ЈоксимовићЈасминаЂукић, секретарка Скупштине, Дарко Стојановић, менаџер Општине и Ана Секулић, савјетница за међународну сарадњу у Служби предсједника.

На сједници је разматрана Иницијатива о братимљењу Општине Беране, са једном од општина из Алжира. Иницијативу је доставио, Марко Јелић, предсједник Друштва пријатеља Алжира, а  у договору са амбасадором Алжира, г-дином Абделхамидом Шебшубом, који је и изразио жељу за овим видом сарадње.

Дарко Стојановић је информисао Одбор о томе како је дошло до покретања поменуте иницијативе и које ће све потезе у наредном периоду предузети представници Општине по овом питању и истакао да ће Одбор бити благовремено информисан о предузетим активностима.

Сви чланови Одбора су сагласни да Иницијативу треба прихватити, јер је у обостраном интересу развијање пријатељских, економских и других веза, између ОпштинеБеране и неке од општина из Алжира.