Прва редовна сједница Скупштине општине Беране,  започела je са радом 31.05.2018. године. Прије устврђивања  дневног реда, на сједници је у складу са Извјештајем Општинске изборне комисије констатован  престанак мандата следећим одборницима: Зухри Хадровић, Сретену Лутовцу, Милутину Голубовићу, Жарку Раичевићу, Вукадину Божовићу и Будимиру Дабетићу са изборне  листе „ Беране побјеђује – Мило Ђукановић – ДПС – СД – БС“ и Данијели Марковић са изборне листе „Здраво Беране“.

Извршена је попуна упражњених одборничких мјеста,  те су за одборнике изабрани: Драгана Делевић, Радош Раичевић, Дејан Ћорац, Емира Новалић, Влајко Радовић и Далибор Шћекић са изборне листе „ Беране побјеђује – Мило Ђукановић – ДПС – СД – БС и Јасна Кнежевић са изборне листе „Здраво Беране“.

Након усвајања Дневног реда са 21 тачком, Скупштина је донијела више аката: Одлуку о избору Зорана Јелића за секретара Скупштине, Одлуку о утврђивању обавезе обезбјеђивања бесплатних уџбеника за основно образовање за ђаке свих основних школа на територији општине Беране, Одлуку о измјенама и допунама Одлуке о социјалним давањима, Одлуку о стављању ван снаге Споразума о оснивању Регионалне туристичке организације, Одлуку о давању сагласности на Уговор о продаји непокретности УЗЗ бр. 95/2018 од 26.04.2018. године, Одлуку о приступању изради Статута општине Беране , Одлуку о давању сагласности на Одлуку о именовању Рада Кљајића за  потпредсједника Општине Беране,  Одлуке о именовању савјета јавних установа Центра за културу и Полимског музеја.

Скупштина је донијела и

  • Одлуку о именовању Жирија за додјелу Награде „21 јул“ за 2018. годину у саставу: Мира Бојовић за предсједницу и  за чланове Никола Вучетић, Нада Лабудовић – Софтић, Радојица Живковић, Миомир Масловарић, Далибор Кастратовић, Владимир Ђаковић, Бранко Фемић, Мервана Хадровић, Живко Шекуларац, Предраг Лутовац, Енеса Растодер  и Ранко Стијовић.
  • Рјешење о формирању Комисије за израду Статута Општине и Пословника Скупштине у саставу: Вида Ивановић за предсједницу и за чланове Миладин Tмушић, Александар Мијовић, Данијела Марковић, Милосава Пауновић, Новица Обрадовић, Наташа Мијовић и Милета Шекуларац.

У раду сједнице је учествовао и предсједник Општине Драгослав Шћекић, као и ресорни секретари и директори јавних установа и привредних друштава чији је оснивач Скупштина општине Беране.