Грубовић је у периoду од 2008. до 2018. године објавио три збирке поезије: „Невјерна времена“, „Строфе велеграда“ и „Ноћни чувар галаксије“ које су и представљене љубитељима писане ријечи у Беранама.

Одржана промоција поетског опуса Станише - Станка Грубовића

У организацији ЈУ Центар за културу, синоћ је у народној библиотеци „Др Радован Лалић“ одржана промоција поетског опуса Станише – Станка Грубовића.

Говорећи о поезији Станка Грубовића, Дарко Јововић, новинар и књижевник је казао да су његове пјесме трагање за непроживљеним, али и за оним већ виђеним.

„Пјесник својим стиховима подучава да је неискреност највећа опасност за љубав и да је стерпња плод страхова нахрањених сазнањима да се коров преварама доји. За њега је љубав вјечита загонетка и оглас за пољубце који се не закључује до краја живота. Оглас, који се срцем расписује, а праштањем овјерава“ – истакао је Јововић.

Стихове из збирки поезије Станка Грубовића говорила је Горица Ћулафић, уредница културно – умјетничких програма у Центру за културу, која је била и медијатор програма.

Присутнима се на крају књижевне вечери обратио и сам аутор.

У музичком дијелу програма наступили су Вук Радуновић (гитара), ученик СМШ „Васа Павић“ у Подгорици, – у класи професора Марка Прентића, затим Дориа Недовић (гитара) из Херцег Новог, као и Андреј Пајковић, ученик Гимназије „Панто Малишић“ из Берана који су извели  пар пјесама.