У Поликлиници „Ступови“ одржана је презентација нове методе која се примјењује у дијагностици на Војномедицинској академији у Београду за срчане болеснике који имају необјашњиве промјене срчаног ритма и изненадне губитке свијести.

Презентацију је одржао др Огњен Гудељ, интерниста – кардиолог, и присутнима на изузетан и једноставан начин објаснио како функционише, како се уграђује, коме се препоручује и подијелио досадашња искуства уградње имплантибилног монитора срчане функције. Уједно је нагласио да је ово прва презентација овог уређаја у Црној Гори.

„Гдје год да се пацијент налази рад његовог срца надгледају надлежни љекари, у овом случају то ће бити љекар са Поликлинике „Ступови“ јер само болница у којој је уграђен уређај може да спроводи контролу срчаног рада“, истакао је др Гудељ.

Произвођач монитора је компанија „Медтроник“ чији представник је говорио о самом уређају. Обављена је и прва интервенција пацијенту из Подгорице коју је урадио др Гудељ уз помоћ љекара са ове поликлинике.

Презентацији су присуствовали предсједник општине Драгослав Шћекић и руководилац Службе предсједника Дубравка Јованчевић.