Данас је у малој сали Општине Беране одржана конференција за новинаре на којој су презентовани инфраструктурни пројекти Општине Беране које Влада Црне Горе није уврстила у Буџет за 2024.годину. Конференцију је отворио предсједник општине Вуко Тодоровић, који је казао да је локална самоуправа у претходном периоду радила на изради пројеката од важности за унапређење инфраструктуре и стандарда у нашем граду. 

Потпредсједник Општине Дамјан Ћулафић говорио је о  пројектима,  које је општина Беране реализовала самостално и у сарадњи са партнерима у току друге половине 2022. и 2023. године. Општина Беране, како је казао, ради тренутно и на изради Стратешког плана развоја општине Беране за период 2024-2031. , локалних акционих планова за различите области , што представља значајан темељ за трасирање развоја Берана у наредном периду, као и основу за израду будућих пројеката.

Пројекте који су кандидовани за Капитални буџет Државе презентовала је в.д. секретарка за привреду и инвестиције Маја Ђуришић, који су прошли све потребне фазе, укључујући ревизију, окончање имовинско-правних односа и др . Она је нагласила да је сваки предложени пројекта за финансирање из Капитално буџета за локалну самоуправу од изузетне важности за грађане и развој града.

Соња Вуковић, главни градски архитекта Општине Беране, презентовала је пројекте на којима општина тренутно ради са прецизираним вриједностима и фазама припреме.

Након презентације и излагања општинских функционера , новинари су имали прилику да поставе бројна питања.