Преко 150 малишана из Берана, уз помоћ талентованих вршњака из Андријевице и Петњице помогло је да се овај традиционални догађај одржи и ове године у нашем граду. Први пут је одржан давне 1976. године.

Одржана јубиларна 40. манифестација "Дјеца цртају на асфалту"

Окупљањем ученика основних и средњих са подручја наше општине, дјеце предшколског узраста из ЈПУ “Радмила Недић”, полазника Дневног центра, као и гостију из општина Андријевица и Петњица – ученика основних школа „Бајо Јојић“ и „Махмут Адровић“, у Беранама је данас одржана ликовна манифестација „Дјеца цртају на асфалту“.

Одржана јубиларна 40. манифестација "Дјеца цртају на асфалту"

Помоћница у општинском секретаријату за културу Јелена Божовић, подсјетила је да данас присуствујемо обнављању једне традиционалне манифестација која ове године обиљежава четири децeније постојања.

„Ми смо данас ту да обиљежимо и овај и сличне догађаје који доприносе позиционирању града на културној мапи Црне Горе, као и да наставимо да радимо на томе да Беране буде препознатљиво као град културе“, казала је Божовић.

Одржана јубиларна 40. манифестација "Дјеца цртају на асфалту"

Она је потом истакла да Општина Беране посебну пажњу поклања стваралаштву младих, као и да у прилог томе говори реализација бројних програма и манифестација чији је управо то и циљ.

„Данашња манифеастација показује да имамо одличну сарадњу са школама са подручја наше општине. Општина Беране ће и убудуће бити отворен партнер за све идеје и иницијативе које буду усмјерене на развој младих и дјеце“, објаснила и додала на крају да ће она већ наредне године имати међународни карактер као што је то био случај када је тек основана.

Одржана јубиларна 40. манифестација "Дјеца цртају на асфалту"

„Наша намјера је да већ следеће године оживимо првобитни концепт манифестације. У склопу исте је раније била организована размјена ученика, односно родитељи наши ученици су били домаћини својим вршњацима – учесницима из других градова и земаља“, закључила је она.

Својим присуством манифестацију је увеличао и њен оснивач, чувени берански сликар Аљо Смаилагић, који је уручио дипломе и захвалнице учесницима, не скривајући задовољство што „Дјеца цртају на асфалту“ трају већ 40 година.

Одржана јубиларна 40. манифестација "Дјеца цртају на асфалту"

Захвалнице школама биће уручене накнадно и то на изложби радова која ће се одржати 10. октобра у галерији Полимског музеја.

Заједничка порука малишана сурађанима била је да прошетају до зграде Општине и виде како плато весело и ведро сада изгледа након манифестације „ДЈеца цртају на асфалту“.

ВИДЕО:

ГАЛЕРИЈЕ: