На Четвртој сједници Скупштине општине Беране, одржаној 04. априла 2023.године, Скупштина је разматрала и усвојила:

  • Извјештај о раду за 2022. године ЈУ “Дневни центар за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју“ Беране;
  • План и програм рада за 2023. годину, са финансијским планом ЈУ “Дневни центар за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју“Беране;

Такође, је разматрала и прихватила  Извјештај о раду Опште болнице Беране за период од 01.01.-31.12.2022. године и Извјештај о раду ЈУ Центар за социјални рад за општине Беране, Андријевица и Петњица за 2022. годину;

На крају засиједања, након разматрања тачке Избори и именовања, скупштина је констатовала престанак мандата:

  • Милошу Бракочевићу, директору ЈУ “Дневни центар за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју“ Беране, због истека мандата.
  • Виолети Фолић, директорици ЈУ “Полимски музеј“, због истека мандата.
  • Фатими Међедовић Беговић, на чланство у Савјету за сарадњу локалне самоуправе и невладиних организација, због подношења оставке.
  • Радојици Бакићу, на чланство у Одбору директора ДОО “Комунално“, због подношења оставке.

За директора ЈУ “Дневни центар за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју“ именован је Милош Бракочевић, професор географије, а за вршитељку дужности ЈУ “Полимски музеј“ именована Виолета Фолић, професорица историје.

Предлог Одлуке о Награди ‘’21. јул“ и јавном признању-звању “Почасни грађанин Општине Беране“ и Предлог Одлуке о измјени Одлуке о накнадама за рад одборника у Скупштини општине Беране, нијесу уврштене у дневни ред јер их је предлагач повукао из предлога дневног реда.

СЛУЖБА  СКУПШТИНЕ