Традиционално такмичење пјевача аматера „Беранска лира 2015“ одржано је у сали Центра за културу. Тринаест учесника из Берана, Андријевице, Бијелог Поља, Рожаја и  Петњице, такмичило се за прва три мјеста и вриједне награде. Ирина Кастратовић, водитељка програма, поздравила је присутне и најавила почетак такмичења.

Трочлани жири у саставу: Андријана Вучетић, Ивана Пантовић и Игор Рабреновић, професори музике, имао је задатак да изабере троје најбољих, док је публика имала задатак да на купонима  упишу име свог фаворита и тиме изаберу оног који ће освојити Награду публике.

Први на сцени појавио се Милан Вуковић  са нумером “Тужно лето” и тиме пробио лед осталим такмичарима. Изворне пјесме “Кад ја пођох на бембашу” и “Зајди, зајди”  извеле су Адела Ћеман и Александра Обрадовић, које су својим гласовним могућностима одушевиле публику.

Бројне навијаче у публици имао је Елмир Малезић са нумером “И сад ме по теби познају”, а пјесма “Краљ мерака” у извођењу Ханана Шкријеља је изазвала одушевљење код публике. Атмосфера у сали се подигла нумером ” Свирајте ноћас само за њу” сјајним извођењем Едиса Агића. Имали смо прилику да чујемо још једну пјесму популарног Ал Дина “Чаршија” и  то наступом Вука Спасојевића, најмлађег учесника овогодишње Лире. Баладе су пјевале Риалда Рамусовић  “Со у мору” и Ерна Клица “Оро”, док су нас пјесмама  “Нема те нема” и  “Јесу л дуње процвале” загријали Енис Дураковић и Никола Дробњак.

Једину рок пјесму “Звјезда сјевера” чули смо од Стефана Пајковића, а такмичење је завршено извођењем Слађана Дангубића и нумером “Лажу те” .

Док је жири доносио коначну одлуку, на сцени смо могли да чујемо Мирјану Ћулафић, побједницу прошлогодишње “Беранске лире” и Санина Красића, добитника награде публике.

Након њиховог наступа, водитељка је позвала Вука Трифуновића да испред Центра за културу уручи дипломе за учешће свим такмичарима, који су као и публика жељно ишчекивали резултате од жирија. Донешена је одлука и проглашена су прва три мјеста и Награда публике, коју је овог пута узео Елмир Малезић.

Треће мјесто припало је Ханану Шкријељу, другопласирана је била Риалда Рамусовић, док је прво мјесто заслужено узео Едис Агић. Побједници  су примили награде и честитке и, уз аплаузе публике,   завршена је овогодишња “Беранска лира”.