Радном састанку у Привредној комори Црне Горе присуствовли је предсједник Општине Драгослав Шћекић и менаџер Општине Дарко Стојановић. Састанак је одржан са представницима дипломатско конзуларних представништава (ДКП) акредитованих у Црној Гори и Владе и шест црногорских општина.

Према ријечима потпредсједника Привредне коморе Ивана Савељића, црногорска економија је и у претходној години забиљежила раст БДП-а са процијењеном стопом од 4,3 одсто у 2015. години. Он је истакао да се отпочело са реализацијом важних инфраструктурних пројеката и нагласио значај и потребу за даљим развојем саобраћајне и друге инфраструктуре. Потпредсједник је представио потенцијале црногорског туризма, енергетике, индустрије, говорио је о стању банкарског система, али и указао на проблеме високог спољнотрговинског дефицита и пораста незапослености, нарочито младих.

Састанку је присуствовао и помоћник министра вањских послова и европских интеграција Жељко Стаматовић који је говорио је о стратешким правцима развоја црногорске економије, евроатлантским интеграцијама и економској дипломатији.

Радном састанку присуствовали и представници Владе, Агенције за промоцију страних инвестиција МИПА, Заједнице општина, менаџери, дипломате, привредници.  Најављено је да ће се слични састанци одржавати најмање једном годишње.

DSC_0008 DSC_0028