Предсједник Општине Беране Вуко Тодоровић и потпредсједник Дамјан Ћулафић разговарали су са представницима НВО ,,Удружење за подршку Рома и Египћана”. На састанку, на ком су присуствовали Султан Бећа и Никола Раичевић, размотрене су теме које се тичу социјалне инклузије Рома и Египћана на подручју наше општине.

“Велики корак ка интеграцији РЕ (Роми и Египћани) популације је упис 34 дјеце предшколаца у ЈПУ ,,Радмила Недић”, док је основна школа ,,Радомир Митровић” обезбиједила превоз од њихових домова до вртића”, казао је Раичевић и истакао да су активности реализоване кроз пројекат које је спроводила НВО ,,Удружење за подршку Рома и Египћана” у сарадњи са патрнерима.

Представници ове НВО захвалили су општинском руководству на спроведеним активностима у свху побољшања живота припадника РЕ популације и посебно похвалили чланове радне групе која учествује у програму Савјета Европе-Romacted.

Предсједник Тодоровић истакао је да ће, као и до сада, локална самоуправа радити у циљу побиљшања животног стандарда РЕ популације у Беранама, како би имали пристојније услове за живот, могућност да се образују и раде.

У Беранама постоји око 15 средњошколаца из РЕ заједнице, који су имали менторску подршку од НВО ,,Млади Роми” у школи ,,Радомир Митровић”.