У склопу програма „Модернизација општинских услуга“, који се реализује у оквиру регионалнoг пројекта- Отворени регионални фонд за Југоисточну Европу- Њемачке организације за техничку сарадњу (ГИЗ), и истраживања које спроводе Мрежа истраживачких центара(ТЕН), коју чине Институт алтернатива, Центар за европске политике, Институт за европске политике у сарадњи са организацијама за заштиту потрошача, у Беранама је одржан састанак са представницима ресорних општинских секретаријата и Д.О.О. .

Састанак је водио национални експерт за Црну Гору на овом пројекту Звездан Чађеновић који је присутнима приближио тематски оквир пројекта и предметног истраживања који се односи на заштиту потрошача у области општинских комуналних услуга, које код нас обухватају: водоснабдијевање, одржавање чистоће и паркинг услуге. Циљ пројекта је унапређење општинских услуга у оквиру потрошачке политике.

Своја искуства, организацију и рад из својих надлежности подијелили су директори Д.О.О. Комунално Беране Саво Вучетић, Водововод и канализација Вуко Тодоровић, Паркинг сервис Миомир Масловарић, као и секретар Секретаријата за пољопривреду, туризам, водопривреду и заштиту животне средине Ранко Шћекић и секретарка Секретаријата за стамбено- комуналне послове и саобраћај Гина Делетић. На састанку је било ријечи о раду општинских комуналних служби, корисничким услова, начину пружања и наплате услуга, дефинисању цјеновне политике, као и примјени механизма заштите корисника комуналних услуга.

Састанку су присуствовали Филип Обрадовић из Центра за заштиту потрошача и испред Института алтернатива Ивана Богојевић и Александра Вавић