Предсједник Тодоровић: ,,Пројекат, на који је утрошено 7,8 милиона еура ИПА средстава, од изузетне је важности за општину и њене грађане и очување животне средине„…

Представници Европске комисије, Делегације ЕУ у Црној Гори, Џасперс-а и Министарства боравили су данас у радној посјети Општини Беране. Повод састанка са предсједником општине Вуком Тодоровићем и његовим сарадницима био је формално затварање ИПА пројекта -Унапређење водоснабдијевања, изградња канализационе мрже и Постојења за прећишћавање отпадних вода у Беранама.


Током посјете организован је обилазак Постројења. На састанку презентоване су фазе реализације пројекта, шта је до сада урађено и како постројење функционише. На задовољство локалне управе, предочен је допринос цјелокупног пројекта на унапређењу стања животне средине у Беранама и начин на који се обезбјеђује финансијска одрживост пројекта.
Општина и Водовод спроводе активности на прикључењу свих објеката на канализациону мрежу, које су у процесу финализације, истакао је Тодоровић и оцијенио да је пројекат изградње канализационе мреже и Постројења за пречишчавање отпадних вода, на који је утрошено 7,8 милиона еура ИПА средстава , од изузетне важности је за општину и њене грађане и очување животне средине.


На састанку је било ријечи о другим темама и будућим пројектима. Представници Делагације ЕУ изразили су задовољство досадашњом сарадњом са Општином Беране и спремност за будућу на новим заједничким подухватима.


Састанку су присуствовали Жил Кител, представник Европске комисије, Валентина Ди Себастиано, из ЕУ Делегације у ЦГ, Дубравска Михаиловић и Радмила Перовић, Из Ревизорског тијела Црне Горе, Денис Јакубик из Џасперс-а, Ирена Вујачић из Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма, Милан Лекић, менаџер Општине, Славољуб Тодоровић, директор ППОВ и Данило Ралевић и помоћник директора Д.О.О. ,,Водовод и канализација”.