У просторијама Архус центра у Беранама одржан је састанак представника Општине Беране, предузећа Комунално д.о.о, Црвеног крста, бројних невладиних организација и спортских клубова, као и истакнутих појединаца, са представницима НВО АДП Зид из Подгорице, поводом организације акције „Очистимо Беране за један дан”.

Горе поменута акција ће бити дио велике акције „Очистимо Црну Гору за 7 дана” коју је подржало Министарство одрживог развоја и туризма. Акција „Let’s do it Montenegro!“, односно „Очистимо Црну Гору за седам дана!”, је планирана да се спроведе на територији читаве Црне Горе, кроз повезивање грађана, организација цивилног друштва, институција и компанија у циљу повећања видљивости грађанског активизма и унапређења стања у локалној заједници. Истовремено, акција има за циљ да окупи што већи број грађана који ће, на више локација у Црној Гори, дати допринос уклањању нелегално одложеног отпада.

На састанку је дефинисан план активности и динамика његове имплементације, како би се до датума за када је та акција заказана – 20. маја, све планиране активности и реализовале.