Поводом обиљежавања Међународног дана  студената и средњошколаца 17. новембра,  а у склопу редовних активности Савјета младих Општине Беране, одржан је Округли сто на тему „Статус младих у нашем граду“.

Округлом столу су, поред чланова Савјета на челу са предсједником Гораном Лалевићем и савјетника за питања младих у Секретаријату за спорт, младе, културу и сарадњу са НВО Општине Беране, Драгоја Рајковића, присуствовали и  ученици средњих школа са подручја наше општине, студенти, представници невладиних организација, те подмладци политичких партија.

Млади су овом приликом разговарали о проблемима са којима се сусрећу, као и о предлозима за рјешавање истих. Дискутовали су о недостацима и о садржајима (спортски, културни…) који би помогли да се њихов статус унаприједи.

Закључци са овог округлог стола биће уврштени у активности Савјета за наредну годину, али и у Локални акциони план за младе који планира да се ради.

Заједнички је оцијењено да ће ово бити први у низу округлих столова које ће Савјет младих организовати у сарадњи са Секретаријатом за спорт, младе и сарадњу са НВО Општине Беране на различите теме.