У организацији Секретаријата за спорт, омладину, културу и сарадњу са НВО Општине Беране и стрељачког клуба „Мета“ одржан је „Куп ослобођења Берана 2019“ у прецизном стрељаштву.

Такмичење је отворио предсједник Скупштине општине Беране Новица Обрадовић, а испред ресорног секретаријата присуствовао је секретар Горан Фолић. Учешће на овом такмичењу је узело око 70 стријелаца из Црне Горе, припадника стрељачких клубова, Војске, Полицијске академије, МУП-а, који су се такмичили у категорији жена и мушкараца.

Заљубљеници у пиштољ и револвер, остварили су завидне резултате.

Един Латић из Луксембурга је у појединачној конкуренцији у пуцању из пиштоља на 20 метара, освојио прво мјесто, друго мјесто је припало Александру  Лукићу из Никшића, док је треће заузео Дражен Вукадиновић из Подгорице.

У категорији појединачног пуцања из револвера, прво мјесто је освојио Един Латић, друго мјесто Рифат Бабачић из Петњице и треће Александар Лукић.

У екипној конкуренцији, прво мјесто је заузела екипа „Бихор“ у саставу Един Латић, Сефадин Османовић и Рифат Бабачић, друго мјесто екипа „МДИ“ коју чине Александар Лукић, Небојша Бајовић, Ранко Секулић и треће мјесто је припало представницима екипе „Зајцев 1“, у саставу Милић-Мићо Ћорац, Срђан Гојковић и Иван Ћорац.

У категорији жена титулу је понијела Беба Дабетић у појединачној конкуренцији у пуцању на 20 метара пиштољем.