Секретар Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Општине Беране Дамјан Ћулафић, на позив организатора, отворио је „Куп Берана у стрељаштву“, који је одржан у недјељу, 12. септембра 2021. године, у организацији Стрељачких клубова „Беране“ и „Зајцев“.

Том приликом секретар је, у име Општине Беране, пожелио свим гостима добродошлицу у наш град, а организаторима да и овом приликом буду добри домаћини, по чему су, у спортским стрељачким круговима, препознати годинама уназад, колико се овај, сада већ традиционални, куп организује.

Секретар је том приликом обишао просторије Стрељачког клуба „Беране“ и присуствовао тренингу Стрељачког клуба „Доње Луге“, упознавши се са инфраструктурним потребама и опремом коју би било приоритетно набавити, због такмичарског потенцијала беранских стријелаца.

Предсједник Стрељачког савеза Зоран Бошковић, сложио се да је стрељаштво витешка дисциплина, у којој побјеђује онај који је, претходно, извојевао битку са самим собом, пожељевши да на купу побиједи онај коме рука буде најмирнија, истакавши да су берански стријелци, заправо, окосница црногорске репрезентације.