У организацији параглајдинг клуба „Наша крила“, а уз помоћ Општине Беране и Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО, одржан је девети меморијални куп „Славко Шћекић“ – Беране Оpen 2020. На овом такмичењу окупило се 20 учесника из Србије и Црне Горе, који су се на беранском ареодрому такмичили у 3 серије, уз техничку подршку мајстора витла Божидара Кастратовића.

Одржан девети меморијални куп "Славко Шћекић"

Прво мјесто је припало Миодрагу Бујићу Бујкету из параглајдинг клуба “Сirus” Златибор , друго мјесто је заузео Дејан Ђуришић из подгоричког клуба “Орао” , док је треће мјесто припало Микију Марашу из параглајдинг клуба ”Подгорица“ из Подгорице.

Берански женски параглајдинг је и ове године имао своје представнике. Учествовале су двије такмичарке Маја Радованић и Бојана Стијовић. Оне су, како је саопштено, понос клуба и беранског параглајдинга „освајају нове ваздухопловне просторе у такмичарском и  слободном летењу“.

Одржан девети меморијални куп "Славко Шћекић"

Директорка такмичења Маја Радованић је казала да је одзив такмичара  и свеукупна организација прошла на задовољавајућем нивоу, имајући у виду ситуацију са пандемијом и отежаним условима за прелаз граница због ризика који носи са собом КОВИД-19.

Одржан девети меморијални куп "Славко Шћекић"

Према ријечима предсједника параглајдинг клуба „Наша крила“ Предрага Дедовића такмичење је, као и претходних година, помогла Општина Беране, без чије помоћи, како је истакао, овакве манифестације није могуће извести на квалитетан начин.

„Очекујемо и надамо се наставку сарадње како би имали што бољу промоцију наших сјеверних предјела за потребе параглајдинг туризма, који у Беране може довести већи број туриста наредних година.

Примјера ради град Крушево (Сјеверна Македонија) чија географска конфигурација је веома слична као и наша Лимска долина у току једне године угости преко 1500 такмичара из цијелог свијета, што за тако мали континентални град представља веома значајне туристичке приходе како у смјештајним капацитетима, тако и у услужним дјелатностима. 

У клубским плановма и жељама јесте нови изазов, а то је да вјерујемо да ће Беране у 2021. години бити једна од станица европским параглајдеристима у походу на највећи трон “PGEAC” у прецизном слијетању на циљ“, саопштио је Дедовић.

Одржан девети меморијални куп "Славко Шћекић"