У организацији СПК „Наша крила“ и Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Општине Беране, завршен је јубиларни десети међународни меморијални куп под називом „Славко Шћекић“, односно такмичење у параглајдингу и прецизном слијетању на циљ.

Такмичење је отворио Дамјан Ћулафић, секретар Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Општине Беране, који је гостима пожелио добродошлицу у Црну Гору и Беране, нагласивши да данашње такмичење није само спортски сусрет, већ и племенит начин гајења културе сјећања на драге људе (попут човјека чије име меморијал носи). Секретар је истакао да овај меморијални куп од сљедеће године улази у своју другу деценију одржавања, чиме се, по његовим ријечима, потврдила ријеч књижевнице Исидоре Секулић да „живот људски јесте кратак, али да траг живота може дуго да траје“.

У дводневном спортском дружењу учествовало је осамнаест такмичара – летача из Босне и Херцеговине, Србије и Црне Горе.

Најуспјешнији су били домаћи такмичари и такмичарке па је у женској конкуренцији прво мјесто освојила Маријана-Маја Радованић, друго Бојана Стијовић, а треће мјесто је припало, такође домаћој такмичарки, Ањи Шћекић.

У Мушкој конкуренцији  прво мјесто освојио је Саша Миљковић, члан Микс тима УС Прокупље, друго мјесто Дејан Ђуришић, из клуба „Наша крила“, а треће Тодор Недовић из ПК „Икар“ Бијело Поље.

У екипној конкуренцији најуспјешнија је била екипа „Ми смо ми“ из Берана, са освојених 2200 поена. Друго мјесто освојила је екипа „Штрумпфови“, са укупно 2291 поен, а треће мјесто заузела је екипа „ЈОКС“ из Ужица, са освојених 2467 поена.