У организацији Владине Канцеларије за борбу против трговине људима и Управе за кадрове у  Бијелом Пољу је 28.05.2015. године,  одржан семинар на тему  „Јачање нивоа свијести о феномену трговине људима на локалном нивоу“, за одборнике  и службенике сјеверне регије.

Влада ЦГ је у 2012. години усвојила Стратегију за борбу против трговине људима/дјецом за период 2012-2018. године. У циљу реализације Стратегије, Радна група за праћење имплементације  Стратегије за борбу против трговине људима је израдила Акциони план за имплементацију Стратегије за борбу против трговине људима за 2015. годину, са конкретним активностима, роковима, носиоцима активности и партнерима, показатељима успјеха и изворима финансирања.

Циљ ове обуке је упознавање са главним правцима политике борбе против трговине људима у Црној Гори и задобијања подршке за њихову квалитетнију имплементацију кроз спровођење мјера и активности на локалном нивоу.

На семинару су учествовали предсједник  СО-е Беране Горан Киковић, одборници: Борис Бућковић, Јасна Кнежевић, Анђела Бојовић, Владан Фолић, Вида Ивановић, Споменка Ђаловић, Гордана Ђукић , секретарка Скупштине, Јасмина Ђукић и савјетница за превенцију наркоманије у Секретаријату за општу управу и друштвене дјелатности, Љиљана Лекић.

Учесницима семинара ће накнадно бити уручени сертификати о завршеној обуци из области борбе против трговине људима.

Предавачи на овом семинару су биле Соња Биговић – Перишић и Маријана Радуновић, самостални савјетници  у Канцеларији за борбу против трговине људима.