Више од двадесет младих грађана и грађанки Берана похађало је тренинг о предузетништву протеклих дана. Обука је пружила заинтересованим за самозапошљавање информације како да на најлакши начин покрену свој бизнис, нађу финансијску подршку, изборе се с бирократијом и позиционирају на тржишту.

Бесплатни тренинг организован је у оквиру “Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2”, који финансира Европска унија, а спроводи УНДП у сарадњи са петнаест локалних самоуправа у Црној Гори, међу којима су и општине Беране и Андријевица, чинећи кластер ,,Заједно за сјевер”.
Тренинг је водила директорица Бусинесс Старт-уп центра Ивана Томашевић, која ће након интензивне обуке младима пружити и менторску подршку. Вриједне савјете о покретању свог бизниса и развоју каријерних вјештина дала је и гошћа обуке, Милица Матовић из дигиталне агенције Алицорн.
Обуку, која је изазвала велико интересовање младих, уз представнике УНДП-а отворио је и представник секретар за културу омладину и односе са НВО Општине Беране, Никола Урошевић.
Током 2023. биће организовано још обука за младе Беранама у у оквиру РеЛОаД2 програма, и то на темељу Истраживања о потребама младих које је спроведено прошле године. Заинтересовани учесници могу пратити најаве обука на сајту локалне самоуправе.