Предсједник Скупштине општине Беране Новица Обрадовић пожелио је данас успјешан почетак школске године ученицима, просвјетним радницима и свим запосленим у школама у Беранама и Црној Гори.

Обраћајући се посебно првацима, Обрадовић је истакао да је то срећан почетак једног новог доба у њиховом животу.

„Данас постајете школарци, ово је сигурно један од најзначајнијих тренутака у вашем животу. Нека вам школа буде мјесто гдје ћете стећи много пријатеља, драгоцјено знање али и праве животне вриједности“, поручио је Обрадовић првацима. 

Предсједник СО Беране се обратио и осталим ученицима основних и средњих школа којима је пожелио срећан повратак у школске клупе. 

„У школске клупе се враћате годину дана старији и зрелији. Надам се да ће вам ова школска година бити још једна прилика да покажете колико можете, знате и желите. Да ћете бити успјешни, прави амбасадори знања и способности, поносни представници Берана на свим предстојећим такмичења у земљи и ван граница. Желим вам да напредујете и постанете вриједни и добри људи“, истакао је Обрадовић. 

Предсједник локалног парламента је  поручио да је циљ Општине Беране да настави да на најбољи могући начин даје пуну подршку образовном систему. 

„Године иза нас биле су препуне изазова у свијету па тако и у образовању али вјерујемо да су изњедриле оно најбоље у нама омогућивши нам да успјешно савладамо све препреке. Надам се да неће бити потребе за ковид мјерама, наставом на даљини, скраћеним часовима. Да ће наставници знање преносити а ученици стицати у учионицама“, навео је Обрадовић и наставио:

„Будите савјесни, одговорни и марљиви.  Општина Беране ће вам и даље бити подршка, кад год треба и кад смо год у могућности. Срећно!“.