Овог љета, Беране ће прославити велики јубилеј – 100 година од оснивања Фудбалског клуба Беране. Од свог оснивања 1920. године, ФК Беране постао је незаобилазан дио живота становника нашег града и један од најстаријих фудбалских клубова у Црној Гори. Тим поводом данас се састао Организациони одбор, који чине представници Општине Беране, на челу са предсједником Вуком Тодоровићем, и стручни чланови ФК ,,Беране”, спортски радници и ветерани, односно људи који су годинама уназад дали велики допринос развоју беранског фудбала.

Ова дугогодишња традиција ће бити обиљежена спортским садржајима и свечаностима, које ће трајати током два дана у јулу мјесецу. Једна од најзначајнијих активности планираних за прославу овог значајног јубилеја биће и ревијална утакмица након које ће бити одржана свечана академија, која ће сабрати на једном мјесту све оне који су својим радом, залагањем, игром и пријатељством оставили значајан печат у историји Клуба.

Поред тога, организатори су планирали и отварање изложбено- музејског простора у оквиру просторија Клуба, како би се на једном мјесту истакли сви трофеји, фотографије и други предмети од значаја од времена оснивања клуба па до данас.

Чланови организационог одбора из реда колектива Фудбалског клуба, спортски радници и ветерани изразили велику радост и понос што ће прославити овај значајан јубилеј и позвали све становнике Берана и околних градова да се придруже обиљежавању овог догађаја.

„Ова годишњица је прилика да се присјетимо свих легендарних играча, тренера, навијача и свих људи који су учествовали у стварању и развоју ФК Беране. Такође, ово је прилика да се представимо свијету као град који његује спортске вриједности и традицију, а наш клуб као један од најзначајнијих спортских колектива у Црној Гори“, изјавио је предсједник Општине Беране Вуко Тодоровић.

Организатор обиљежавања 100 година Фудбалског клуба Беране је Општина Беране.

Чланови Организационог одбора који су присуствовали састанку су: Радојко Спалевић, Саша Максимовић, Срђан Милановић, Милојко Миљић, Миомир Алетић, Владимир Цимбаљевић, Џемал Зејниловић, Светомир Коцка, Вуко Тодоровић, предсједник Општине, Владимир Асановић, секретар за спорт, Миоград Лутовац, савјетник за спорт и Ирина Зечевић, шефица ПР Бироа. Остали чланови Организационог одбора били су оправдано одсутни.