Секретаријат за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Oпштине Беране упућује јавни позив грађанима и грађанкама да присуствују, у организцаији НВО „35мм“, едукативним радионицама на тему „Лажне вијести и етичко новинарство“, које ће се одржати у уторак 26. марта, у терминима од 12.00 до 14.00 часова и од 18.00 до 20.00 часова у просторијама Омладинског клуба, у Беранама.

Општи циљ пројекта је јачање квалитета етичког извјештавања у Црној Гори уз: јачање квалитета и разноврсности производње медијског садржаја агенције МИНА који објављују различити медији; побољшање писмености медија; пружање практичних знања за медијске професионалце: новинаре, уреднике, и студенте новинарства; пружање основне одреднице са тачним анализама новинарске праксе.

Крајњи корисници и/или циљне групе пројекта су: медији, медијски професионалци, новинска агенција МИНА, саморегулаторна тијела, студенти новинарства и грађани, посебно млади и цивилни сектор.

Предавачице ће бити: медијска експерткиња и представница Синдиката медија Црне Горе – Бојана Лаковић и програмска директорица НВО „35мм“ – Кристина Ћетковић.

Заинтересовани грађани и грађанке своје пријаве за учешће на радионицама, могу слати на имејл: 35mmproduction@gmail.com или позивом на број: 067/788-118; закључно са 25. мартзом. Радионице ће бити организоване за 25 учесника/ца по групи.