Предсједник општине Драгослав Шћекић и предсједник СО Беране Горан Киковић приредили су у галерији Полимског музеја традиционални новогодишњи пријем. Пријему су присуствовали представници локалне управе, вјерских заједница, медија, директори јавних предузећа и установа, одборници, студенти – таленти (добитници општинских стипендија) и други гости из јавног, политичког и привредног живота општине Беране.

Предсједник Шћекић је обраћајући се окупљенима на традиционланом пријему који се организује на истеку календарске године, рекао да ће приоритет локалне власти у 2017. години бити стварање услова за привлачење инвеститора, како бисмо били потпуно спремни за циљ који смо зацртали наредне године, а то су инвестиције и нова улагања, односно нова радна мјеста.

„Ово су прилике када сумирамо постигнуто у претходној и правимо планове за наступајућу годину. Поносан сам што могу  да истакнем да смо се понашали као одговорна власт која је уложила маскималне напоре како би година била успјешна  и са резултатима који су видљиви и неоспорни. Увјерен сам да смо створили, али и континуирано радимо на амбијенту који омогућава боље услове за живот свих грађана наше општине“, казао је предсједник.

Беране је, по његовим ријечима, град младих, талентованих и креативних људи којима Општина посвећује изузетну пажњу.

„Наша жеља је превасходно да њима, али и свој другој дјеци и омладини, пружимо разлоге да остану у свом родном граду и своју надареност, памет и креативност уложе у просперитет Берана“, казао је он и позвао и овом приликом, као и много пута раније, од када је ступио на дужност коју обавља да заједно сви са својих позиција и у оквиру својих могућности учинимо све да Беране буде град из којег се не одлази додавши да ако волимо свој град све што за њега  урадимо биће упамћено и уписано у најљепше странице градске историје.

У свом обраћању први човјек Општине говорио је и активностима локалне управе у претходном периоду на основу чега се могло уочити и који су планови за наредни период.

Предсједник општине Беране је своје излагање завршио жељом да свима нова година буде боља од претходне, честитатвши притом новогодишње и божићне празнике, а гостима на свечаном пријему захвалио се на присуству, истаквши да ће свако наредно окупљање за повод имати још боље резултате рада локалне самоуправе.

Комплетан говор предсједника Шћекића можете преузети овдје: Говор предсједника општине Беране Драгослава Шћекића