Служба заштите и спашавања Општине Беране и ово љето дочекује спремна и са још бољом опремом. Наиме, захваљујући пројекту који финансира Влада Јапана, а који се односи на набавку возила, надградње и опреме за исто, додатно ће се унаприједити квалитет рада ове Службе.

Вриједност овог значајног пројекта је 72.339,00 €, који је још један корак на путу осавремењавања и напредовања Система службе и заштите у сјеверном региону, с обзиром на то да ће ова вриједна донација бити на услузи и другим општинама.

Важност овог пројекта је у томе да је општинска служба заштите и спашавања имала проблем у погледу недостатка теренског специјалног возила за ситуације у којима је брза реакција приликом спашавања пресудна. Поред тога, Служба заштите ће се употпунити и додатним савременим средствима и опремом.

Влада Јапана је већ финансирала пројекте у Беранама, и ово је наставак успјешне сарадње од које највећу корист имају грађани, а за коју се надам да ће се наставити и у наредном периоду. Овим пројектом доприносимо ефикаснијем, бржем и безбједнијем раду наших спасиоца, а самим тим и унапређујемо и чинимо квалитетнијим њихове интервенције и напоре у циљу безбједности и сигурности свих који живе и бораве у нашем региону.