Oкупљени око Дијалога у заједници, активности коју Међународна организација за миграције- Мисија у Црној Гори, имплементира у оквиру пројекта “Подршка младима у локалним заједницама у Црној Гори”, млади Берана су одлучили да спроведу активности на уређењу Лимског парка.

Са намјером да парк поред Лима истакну као мјесто окупљања дјеце и омладине, предложили су његово уређење постављањем мобилијара за дјечје игралиште и конструкције за теретану на отвореном, тзв. “streetworkout” парк. Наведени мобилијар је постављен јуче, а вјерујемо да ће у њему уживати дјеца и млади, али и родитељи. Процес реализације омладинских иницијатива је уједно и процес учења за младе. Поред тога што уче како да пишу пројекте, они стварају и партнерства у заједници како би заједнички дошли до зацртаног циља.

Секретаријат за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО општине Беране је са задовољством био партнер младима (Канцеларија за младе општине Беране- КЗМ) у овој иницијативи, те с поносом подржава младе у оваквим и сличним подвизима, уз задовољство због њихове укључености у развој Општине и стварање бољих прилика за све.

Пројекат “Подршка младима у локалним заједницама у Црној Гори” финансијски подржава Влада Уједињеног Краљевства, а имплементира Међународна организација за миграције.